Gevoel en Verstand

13 september 2016 Geen categorie disabled comments
Gevoel en Verstand

Maak jij keuzes met je gevoel of je verstand?  Je kunt het ook je Innerlijke Kind en je Innerlijke Ouder noemen die er verschillende ideeën op na houden. Een van de twee wint het of allebei zijn niet tevreden. Bijvoorbeeld: je hebt geen zin om aan het werk te gaan. Je schuift die klus voor je uit. Of je reageert boos op een collega terwijl het weinig te maken heeft met het gedrag van die ander. Of je bent bang dat het je toch niet gaat lukken dus begin je er niet aan want je denkt dat je niet goed genoeg bent. Of je bent een te strenge baas voor jezelf en voor je team want anders komt het werk niet op tijd klaar.

De inn1001004001582413erlijke dialogen

Het kan anders! En echt moeilijk is het ook niet. Een kwestie van  gewoon beginnenen luisteren naar de innerlijke dialoog die gaande is. Je kunt een postieve en een negatieve ouder hebben en een positief kind  en een kind wat niet heeft gekregen wat het nodig had. En omdat het allemaal in jezelf aanwezig is kun je er naar luisteren
en tot een oplossing komen.

Begin

Begin met uitschrijven wat er allemaal in je omgaat en wie wat inbrengt. Het Kind ‘wil’ vaak wat en de Ouder heeft ‘verstandige argumenten’. Kijk wat de behoeften van het Innerlijke Kind en de Innerlijke Ouder zijn en vraag door, en kom er achter wat de mogelijkheden zijn om de situatie anders op te lossen. Zodat er een win-win situatie ontstaat voor het Innerlijke Kind én de Innerlijke Ouder en beider behoeften vervuld worden. Self-Parenting van John K. Pollard is een boek dat je door dit proces heen helpt en geeft concrete oefeningen voor 14 dagen om zelf deze ervaring op te doen.

Het resultaat

Meerdere klanten zijn na het lezen en werken met deze methode beter in staat gebleken om hun gevoel én hun verstand beide serieus te nemen en tot creatievere oplossingen te komen voor hun problemen, effectiever te werken en harmonieuzer te leven. Dat gun je toch iedereen!