Herstel na vertrouwensbreuk of vreemdgaan

25 februari 2017 Geen categorie disabled comments

Ontrouw, vreemdgaan helaas komt het voor. Dit vreemdgaan kan via een fysieke persoon, emotioneel en virtiueel. Deze vertrouwensbreuk hoeft niet het einde van de relatie te betekenen. Als de partners samen verder willen gaan is er zeker hoop op herstel van hun relatie. Het kost tijd en moeite en het kan zelfs beter worden dan het geweest is….

De eerste vraag die beantwoord dient te worden is: ‘willen we met elkaar verder gaan?’. Als die positief is beantwoord kan gebruik gemaakt worden van een uniek ontwikkeld programma, S.A.M.E.N, wel of niet gecombineerd met persoonlijke coaching.

S.A.M.E.N. staat voor:

Stilstaan: wat is er gebeurd en willen we samen verder gaan. Het is van belang dat je er allebei voor wilt gaan.
Amputeren, stoppen met ieder contact met de “derde persoon” of met het virtuele contact. De bedrogene moet ook afscheid nemen van niet werkende reacties zoals controle, verwijten en straffen. Wel is het van belang om grenzen te stellen en te houden.
Meeleven; hoe luister je weer naar gevoelens van de bedrogene en toon je begrip voor de bedrogene? Hoe ga je troosten voor de pijn die je de ander hebt aangedaan?
Evalueren; in deze fase kijk je naar hoe het zover heeft kunnen komen en waar de wortel van dit probleem ligt, zowel bij de een als bij de ander.
Nieuw begin en Nawee├źn: hoe ga je op een nieuwe manier verder en hoe ga je er mee om als er toch nog af en toe oude pijn weer boven komt.

S.A.M.E.N. is een online programma wat je samen thuis kunt doen. Je bekijkt de video’s en maakt de opdrachten. Als je daarnaast graag coaching wil ben je van harte welkom bij Bie & Become. Het programma bestaat uit een e-book en video’s.