Weer enthousiast aan de slag!

5 oktober 2012 Geen categorie no comments

Nu je nu niet meer zo gemakkelijk van baan kunt veranderen of binnen je onderneming toch door moet gaan is het de kunst om het naar je zin te krijgen op de plek waar je nu bent.
Je bent vaak zelf een deel van het probleem met als voordeel dat je daarin iets kunt veranderen. Zo had ik laatst een ondernemer die graag bij de klant was maar het verschrikkelijk vond om op kantoor de voorbereidingen te doen. Dit hebben we aangepakt en meteen de volgende week vertelde ze me: “Het werkt! Ik stap nu anders mijn kantoor binnen en ik werk met plezier aan de klussen die gedaan moeten worden. De frustratie is weg en ik werk weer met plezier. Ik heb de sleutel kunnen toepassen”.  Zo simpel kan het wezen! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust even contact met me op. hetty@bie-en-become.nl

Small, medium, large
Hoe vaak ga je eigenlijk naar een coach? Voor Loopbaancoaching kan dat 5 keer zijn en dan ontwikkel je ook visie voor je privé leven, vrije tijd en maatschappelijke betrokkenheid mee. Dit zou je een medium traject kunnen noemen. Heb je je al meer georiënteerd op wat je echt wilt maar heb je alleen wat feedback nodig, dan kun je met drie gesprekken klaar zijn. Spelen er toch wat zaken die je meteen wil aankaarten dan kom je op 8 gesprekken uit.

Nieuws
* Tele-coaching
Soms wil je even gespiegeld worden, wil  je een kwestie even doorspreken. Bij tele-coaching bespaar je tijd en het is effectief. Ik bied dit aan vanaf 30 euro voor een half uur. Uiteraard kun je face to face en tele-coaching combineren.
*  Aangepast tarief voor:
Studenten of junior professionals. Heb je een coachvraag dan kun je met die vraag voor een aangepast tarief bij mij terecht. 60 euro per uur inclusief 21% btw
 

Relatiestress
Soms loopt de samenwerking of relatie niet goed. Je hebt het gevoel dat je niet krijgt wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Of verwacht je te veel van de samenwerking of relatie? Verwacht je eigenlijk de bevestiging of goedkeuring die je vroeger graag gehad had van je vader of moeder? Helaas, collega’s, partners en kinderen zullen dat gemis niet voor je opvullen. Daar mag je zelf mee aan de slag. Graag ga ik met je op zoek naar waar de schoen wringt en hoe je weer enthousiast verder kunt.

De balans
Een andere kant van de medaille is te veel geven aan een ander. Geen balans hebben tussen geven en ontvangen heeft effect op je functioneren. Niet toekomen aan je eigen behoeften maar wel veel geven gaat op de lange termijn niet werken. Daar word je moe van. Hoe kun je die balans weer herstellen? Weten wat jezelf nodig hebt, weten wat de ander nodig heeft en komen tot een passend geven en ontvangen. Dan word je weer enthousiast over de ander en jezelf. Dit geeft voldoening in de samenwerking in je team en plezier in elke relatie.  Je bent weer gemotiveerd en ontspannen.  Je effectiviteit, creativiteit en authenticiteit nemen toe. Wie wil dat niet?