Neem een andere afslag/ change traffic

4 april 2013 Geen categorie no comments

Neem een andere afslag/ change traffic
Hoewel het buiten nu nog koud is, is het voorjaar toch in aantocht. En dat nodigt uit tot nieuwe stappen. Welke activiteiten gaan dat voor jou zijn? Wil je een ander resultaat, doe wat anders.  Neem even afstand en bedenk eens: wat zou ik anders kunnen doen? In mijn werk of privé. Bedenk het en realiseer het. Ontmoet andere mensen, stap op andere mensen af. Volg een cursus of leer een nieuwe vaardigheid.
Zo ben ik zelf levensboeken gaan leren schrijven en heb ontdekt dat er erg veel leuke ouderen zijn. En blijk ik schrijven leuker te vinden dan dat ik dacht. En in dit geval ook nog met een tastbaar resultaat. Heel boeiend om verhalen te horen en de oudere mensen te zien functioneren.  Bijvoorbeeld een zesentachtig jarige die de regie nog in handen heeft en nog actief in het leven staat. Geweldig! Pittig en (eigen)wijs. Zo wil ik ook oud worden. Dus die bridgecursus is gestart!

Vertroetel je ouders
Door het schrijven van levensboeken ben ik bevestigd in mijn idee dat je leuk oud kunt worden. Als oudere heb je dan graag gezelschap om leuke dingen mee te gaan doen of een goed gesprek te voeren met een geïnteresseerde luisteraar. De realiteit is dat er partners en vrienden wegvallen uit de omgeving van de 70-plusser,  actieve kinderen vaak ver weg wonen en nog druk zijn met hun werk en minder tijd hebben voor pa of ma. ‘Vertroetel je ouders’  is een organisatie die daar wat op gevonden heeft: zij faciliteert quality time op maat voor 70-plussers. Zij brengt vraag en aanbod bij elkaar. Ik heb me aangesloten bij hen.

Bepaal de richting en zoek de mogelijkheden
Voordat je vertrekt is het handig je TomTom in te stellen. Je hebt favoriete bestemmingen, thuis en nieuwe bestemmingen. Het is zaak de gewenste bestemming te kiezen en het soort route te bepalen: de snelste, de kortste of de mooiste. Maar ons leven is vaak veel gecompliceerder. Soms lijkt het wel een kluwen van verschillende belangen, wensen en mogelijkheden. Dan is het nuttig de verwarde kluwen te ordenen en te kijken welke wensen prioriteit hebben en welke mogelijkheden te combineren zijn en wat geen realistische mogelijkheden zijn. Zou het niet handig zijn om dat ook met onze levensweg te doen? Verzamelen van favoriete bestemmingen en nieuwe bestemmingen toevoegen en de gekozen bestemmingen gewoon bereiken. Alleen bij file volg je een andere route of accepteer je een langere reis. Heerlijk die helderheid onderweg. Fijn om te weten welke afslag je moet nemen bij een ingewikkeld knooppunt. Prettig te weten hoelang je erover doet.  Ken je de route of wil je wat anders dan zet je de TomTom gewoon even uit. Een coachingstraject kan helderheid geven en vernieuwde energie om verder te gaan op jouw route.

Soms kan een gesprek al genoeg zijn
Als je het bovenstaande ziet en denkt: ‘Geen idee wat ik zou kunnen gaan doen’, praat er dan eens een keer met een vriend of vriendin over of maak een afspraak met mij zodat ik je laat ontdekken wat jij zou kunnen veranderen en aanpakken. Gaat iemand die door jou op het idee is gebracht bij mij een coachingstraject doen, dan heb jij een gratis tele-coaching tegoed.  Ik hoor graag van je!